Salát s kyselými okurkami a zálivkou z jarní cibulky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 11 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 445 mg
- Vláknina 8255.5 mg
- Vitamín A 8255.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky oloupeme, odstraníme semínka, nakrájíme na kousky, ochutíme solí, přemístíme na cedník a necháme 30min pouštět šťávu. Poté vymačkáme a vložíme do mísy.
-
2
Rozehřejeme ocet s česnekem, přidáme větvičku tymiánu a majoránku. Před bodem varu odstavíme a nálevem zalijeme okurky. Necháme marinovat min. 1 hodinu.
-
3
Mezitím rozkrojíme jarní cibulku podélně na poloviny, zabalíme do alobalu a pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C. Po vyjmutí vybalíme z alobalu a nakrájíme na kousky. Poté rozmixujeme s olejem, 50ml vody a špetkou soli na jemnou zálivku krémové konzistence a necháme vychladnout.
-
4
Salát natrháme, rajčata rozkrojíme na osminky, rozdělíme do misek, do středu navrstvíme marinované okurky, ozdobíme zálivkou z cibulky a podáváme.