Salát s kyselými okurkami a zálivkou z jarní cibulky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Okurky
  • 100 g Salát hlávkový
  • 150 ml Ocet kvasný lihový
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 445 mg
  • Vláknina 8255.5 mg
  • Vitamín A 8255.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme, odstraníme semínka, nakrájíme na kousky, ochutíme solí, přemístíme na cedník a necháme 30min pouštět šťávu. Poté vymačkáme a vložíme do mísy.

  • 2

    Rozehřejeme ocet s česnekem, přidáme větvičku tymiánu a majoránku. Před bodem varu odstavíme a nálevem zalijeme okurky. Necháme marinovat min. 1 hodinu.

  • 3

    Mezitím rozkrojíme jarní cibulku podélně na poloviny, zabalíme do alobalu a pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C. Po vyjmutí vybalíme z alobalu a nakrájíme na kousky. Poté rozmixujeme s olejem, 50ml vody a špetkou soli na jemnou zálivku krémové konzistence a necháme vychladnout.

  • 4

    Salát natrháme, rajčata rozkrojíme na osminky, rozdělíme do misek, do středu navrstvíme marinované okurky, ozdobíme zálivkou z cibulky a podáváme.

Komentáře k receptu