Krůtí roláda v pistáciové krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 25 g
- Sodík 651 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 103.3 mg
- Draslík 787 mg
- Vláknina 8210.5 mg
- Vitamín A 8210.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem a rozložíme na pečicí papír do tvaru obdélníku tak, aby se částečně překrývaly.
-
2
Na maso navršíme mortadellu a posypeme najemno nasekanou petrželkou. Srolujeme do rolády a zlehka upěchujeme.
-
3
Vyloupané pistácie nasekáme nahrubo. Poté v nich ze všech stran obalíme roládu a ovážeme kuchyňským provázkem.
-
4
Vložíme do pekáče, vlijeme olej, podlijeme vínem, posypeme zbytkem pistácií a okořeníme 2 větvičkami tymiánu.
-
5
Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 40min dozlatova.
-
6
Hotovou roládu vyjmeme, necháme 5min odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme teplou, přelitou vypečenou šťávou.