Krůtí roláda v pistáciové krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Krůtí maso
  • 100 g Pistácie
  • 250 g Mortadella
  • 400 ml Víno bílé
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 103.3 mg
  • Draslík 787 mg
  • Vláknina 8210.5 mg
  • Vitamín A 8210.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem a rozložíme na pečicí papír do tvaru obdélníku tak, aby se částečně překrývaly.

  • 2

    Na maso navršíme mortadellu a posypeme najemno nasekanou petrželkou. Srolujeme do rolády a zlehka upěchujeme.

  • 3

    Vyloupané pistácie nasekáme nahrubo. Poté v nich ze všech stran obalíme roládu a ovážeme kuchyňským provázkem.

  • 4

    Vložíme do pekáče, vlijeme olej, podlijeme vínem, posypeme zbytkem pistácií a okořeníme 2 větvičkami tymiánu.

  • 5

    Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 40min dozlatova.

  • 6

    Hotovou roládu vyjmeme, necháme 5min odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme teplou, přelitou vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu