Vídeňská pomazánka
Suroviny
- 600 g Cuketa
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Cibule
- 5 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 6 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 578.5 mg
- Vláknina 7377 mg
- Vitamín A 7377 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté cukety nastrouháme najemno.
-
2
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme cukety a podusíme asi 20 minut. Potom vmícháme rajčatový protlak, hořčici, všechno koření a osolíme. Povaříme ještě asi 5 minut.
-
3
Horkou pomazánku naplníme do čistých skleniček (od dětské výživy) a 15 minut sterilujeme.