Bezmasá čína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 123 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 1127.9 mg
  • Vláknina 17782 mg
  • Vitamín A 17782 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme dle návodu. Žampiony nakrájíme na plátky, papriky na nudličky, pórek na kolečka a cibuli nadrobno.

  • 2

    Zeleninu smícháme, zalijeme olejem a sojovou omáčkou, přidáme nasekané chilli papričky, sladkou papriku, solamyl a sůl a necháme asi půl hodiny uležet.

  • 3

    Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a krátce podusíme.

  • 4

    Směs důkladně promícháme s vařenou rýží a podáváme.

Komentáře k receptu