Bezmasá čína
Suroviny
- 400 g Rýže loupaná
- 400 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 2 ks Pórek
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 8 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 123 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 1127.9 mg
- Vláknina 17782 mg
- Vitamín A 17782 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme dle návodu. Žampiony nakrájíme na plátky, papriky na nudličky, pórek na kolečka a cibuli nadrobno.
-
2
Zeleninu smícháme, zalijeme olejem a sojovou omáčkou, přidáme nasekané chilli papričky, sladkou papriku, solamyl a sůl a necháme asi půl hodiny uležet.
-
3
Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a krátce podusíme.
-
4
Směs důkladně promícháme s vařenou rýží a podáváme.