Zapékané mexické brambory
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 g Zakysaná smetana
- 400 g Fazole červené sterilované
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 5 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 41 g
- Sodík 817 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 79.8 mg
- Draslík 946.6 mg
- Vláknina 17902 mg
- Vitamín A 17902 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme je na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
-
2
Mezitím opečeme na kousky nakrájenou slaninu a orestujeme plátky cibule.
-
3
Brambory smícháme s fazolemi, cibulí, slaninou, měsíčky rajčat a vložíme do zapékací mísy.
-
4
Ze smetany, prolisovaného česneku, papriky a soli vymícháme krém, trochu ho zředíme nálevem z fazolí a zalijeme jím brambory. Ještě posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut.