Kuře po hunansku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Koriandr čerstvý
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Chilli paprička
  • 1 kávová lžička Česnek
  • 1 ks Zázvor celý
  • 3 hrst Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 1332.5 mg
  • Vláknina 5290.3 mg
  • Vitamín A 5290.3 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme rozdrcený česnek, oloupaný a rozdrcený zázvor, olej, ochutíme solí a pepřem a necháme chvíli odpočívat.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 190C.

  • 3

    Kuřecí prsa nařízneme, vetřeme do nich marinádu, vložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a při pokojové teplotě necháme cca 15min odpočinout. Poté grilujeme asi 15min až budou z obou stran opečená, vyjmeme a zakryté necháme mírně vychladnout.

  • 4

    Maso nakrájíme na nudličky, rozložíme na talíře se salátovými listy, posypeme lístky koriandru a doplníme omáčkami.

  • 5

    Do sójové vmícháme nasekanou chilli papričku a drcený česnek. Jako přílohu použijeme např. rýži.

Komentáře k receptu