Pikantní nákyp se zelím a masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 750 g Vepřová plec
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 850 ml Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 153.3 mg
  • Draslík 1570.2 mg
  • Vláknina 16072.8 mg
  • Vitamín A 16072.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostičky. V kastrole rozpálíme olej a maso na něm postupně opečeme. Poté maso z kastrolu vyjmeme a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a zaprášíme paprikou. Nakonec přilijeme 1 litr vody a přivedeme k varu.

  • 2

    Do kastrolu přidáme zelí, bobkové listy a asi hodinu vaříme. Přibližně 10 minut před koncem do směsi přidáme na kostičky nakrájenou papriku a brambory.

  • 3

    Směs dochutíme solí, pepřem a kmínem a přendáme vše do zapékací mísy.

  • 4

    Zakysanou smetanu dohladka vyšleháme s hořčicí a nalijeme ji na směs. Zapékáme v silně vyhřáté troubě zhruba 15 minut.

  • 5

    Hotový nákyp posypeme čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu