Čínské brambory s fazolovým chilli
Suroviny
- 4 ks Brambory
- 2 ks Omáčka sójová
- 1 ks Sezam - semena
- 1 ks Sůl
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Pepř černý celý
- 1 ks Fazole bílé sterilované
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 6 g
- Sodík 96918 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1012.9 mg
- Vláknina 20121 mg
- Vitamín A 20121 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájené na větší kousky uvaříme,osušíme a dáme stranou.Pozor ať se nám brambory nepřevaří.
-
2
Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm osmahneme nakrájenou cibulku a semínek zbavené, nakrájené chilli papričky.Přidáme rozmačkaný česnek a opět za stáleho míchání několi vteřin restujeme.Přidáme brambory a důkladně promícháme.Pak přidáme konzervované zcezené fazole,sójovou omáčku a sezamový olej a promícháme.Podle chuti osolíme a okořeníme.
-
3
Hotové jídlo posypeme sezamovými semínky a koriandrem nebo petrželí a můžeme podávat.