Uzenina zapečená se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 49 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 233.7 mg
- Vláknina 4687.4 mg
- Vitamín A 4687.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, přidáme překrájené zelí, trochu vody (nebo nálevu ze zelí) a krátce podusíme.
-
2
Polovinu zelí narovnáme do čtyř zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájenou uzeninu - klobásu nebo salám, na ně opět zelí a vše zalijeme smetanou.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.