Gazpačo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 8 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 682.6 mg
- Vláknina 9228.2 mg
- Vitamín A 9228.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do masového vývaru zamícháme ocet. Na kostičky nakrájíme 150 g chleba a pokapeme ho tekutinou. Necháme v klidu 10 minut.
-
2
Rajčata krátce vložíme do vroucí vody, vyndáme je, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Jedno rajče odložíme stranou. Rozpůlíme papriky, očistíme, omyjeme. Okurky rozpůlíme a lžíci odstraníme semena. 100g paprik a stejné množství okurky necháme v celku. Zbytek nakrájíme na kostičky. Nakrájíme nadrobno cibuli a prolisujeme česnek.
-
3
Postupně rozmixujeme chléb a zeleninu. Vložíme do polévkové mísy, přidáme česnek, 1 lžíci nakrájené cibule a 4 lžíce olivového oleje.
-
4
Osolíme, opepříme, přilijeme masový vývar a necháme v ledničce několik hodin uležet.
-
5
Nakrájíme na kostičky zbývající chléb a zeleninu včetně cibule. Chléb opečeme dozlatova na rozehřátem oleji. Chléb a nakrájenou zeleninu podáváme k vychlazené polévce odděleně.