Italský rajčatový krém s parmazánem
Suroviny
- 1000 g Rajčata
- 50 g Sýr Parmezán
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Cibule
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 18 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 885.6 mg
- Vláknina 12900.5 mg
- Vitamín A 12900.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rajčata, koření a bylinky. Promícháme, přilijeme masový vývar a přikryté zvolna vaříme 25 minut.
-
3
Polévku prolisujeme přes síto, znovu zahřejeme a podle chuti okořeníme. Ušleháme smetanu.
-
4
Krém rozdělíme do polévkových šálku a doprostřed dáme kopeček šlehané smetany. Posypeme bazalkovými lístky a nastrouhaným parmazánem podle chuti.