Skopový pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 400 g Skopové výsekové
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 75.4 mg
  • Draslík 402.1 mg
  • Vláknina 5839.2 mg
  • Vitamín A 5839.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, opečeme na zpěněné cibuli, osolíme a okořeníme. Zalijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme do poloměkka.

  • 2

    Potom přidáme očištěné, nakrájené papriky, omytá, nakrájená rajčata, spařenou rýži, podlijeme a promícháme. V troubě dodusíme doměkka.

  • 3

    Hotový pokrm pomocí naběračky nebo tvořítka vyklopíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem.

  • 4

    Podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu