Polévka brynzová Demikát s vejcem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 50 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Brynza
  • 10 g Pažitka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 5.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 305.3 mg
  • Vláknina 3722.9 mg
  • Vitamín A 3722.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky a vložíme do osolené vařící vody s kmínem a nakrájenou cibulí. Uvaříme doměkka.

  • 2

    Potom přidáme brynzu, stáhneme z ohně a brynzu necháme prohřát.

  • 3

    Před podáváním do polévky všleháme vejce a přidáme máslo utřené s paprikou a pažitkou.

Komentáře k receptu