Špízy s krevetami, kuřetem a kari omáčkou
Suroviny
- 160 g Rýže loupaná
- 250 g Kuřecí prsa
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 100 ml Víno bílé
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Cibule
- 1 ks Hřebíček
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 14 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 121.6 mg
- Draslík 378.9 mg
- Vláknina 5407.5 mg
- Vitamín A 5407.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži nasypeme do hrnce vhodného do trouby, zalijeme vodou, přidáme půlku cibule do které jsme zapíchli hřebíček, ochutíme solí a vložíme do trouby předehřáté na 160C na cca 15min.
-
2
Mezitím nakrájíme kuřecí maso na kostky, osolíme a připravíme 4 špízy. Na každou jehlu napichujeme střídavě 3 vyloupané krevety a 3 kousky masa.
-
3
Orestujeme na rozpáleném oleji z jedné strany, poté podlijeme vínem a restujeme cca 4min z druhé strany.
-
4
Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, oloupané jablko na kostičky. Cibuli necháme zesklovatět na lžíci rozehřátého másla, přidáme jablko, orestujeme a podlijeme smetanou. Ochutíme solí, nasypeme kari, povaříme do zhoustnutí a rozmixujeme na hladkou omáčku.
-
5
Hotové špízy podáváme s rýží a kari omáčkou.