Fazolový hrnec po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 51 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 1118.6 mg
- Vláknina 20377.2 mg
- Vitamín A 20377.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebrané fazole zalijeme studenou vodou a necháme je namočené do druhého dne.
-
2
Fazole doměkka uvaříme a vodu slijeme do jiné nádoby. Na oleji usmažíme cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme a přisypeme papriku. Do vymazané zapékací mísy klademe vrstvu fazolí a usmaženou cibuli. Horní vrstva jsou fazole. Povrch pokapeme zbylým olejem, dolijeme vodou z fazolí a dáme péci do trouby.
-
3
Po 20 minutách pokrm vyjmeme a podáváme v misce, ve které jsme fazole zapékali.