Pak-čoi s vejci
Suroviny
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 700 g Zelí čínské
- 500 ml Voda pitná
- 2 ks Cibule
- 4 ks Chilli paprička
- 4 ks Vejce křepelčí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Mléko kokosové
- 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 9 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 92.8 mg
- Draslík 688.9 mg
- Vláknina 7739.8 mg
- Vitamín A 7739.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čínské zelí očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka, omyjeme a nakrájíme najemno.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a orestujeme nejprve cibuli a chilli papričky. Přidáme zelí a krátce podusíme. Poté vmícháme rajčata nakrájená na kousky, sójovou omáčku a kokosové mléko. Ochutíme solí a pepřem a dusíme 10-15min.
-
3
Pikantní zeleninu podáváme s křepelčími vejci, která uvaříme natvrdo.