Kuřecí maso po myslivecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 1 g Bobkový list
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Slanina vepřová
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Sůl
  • 200 g Džem rybízový
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Citrony
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1407 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 86.2 mg
  • Draslík 505.4 mg
  • Vláknina 1811.6 mg
  • Vitamín A 1811.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa (nebo stehna) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na kousky.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky a částečně roztavili. Přidáme maso, rozlámaný bobkový list a mletý pepř. Vše mírně osmahneme.

  • 3

    Směs zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo, očištěné, omyté a na plátky nakrájené žampiony a znovu krátce osmahneme.

  • 4

    Nakonec pokrm mírně osolíme, zastříkneme vodou a vínem, podusíme, dochutíme citronovou šťávou a džemem.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu