Maková omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Mák mletý
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Perník
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 723.3 mg
  • Vláknina 40399.1 mg
  • Vitamín A 40399.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umeleme najemno mák a dáme vařit do mléka.

  • 2

    Přidáme dle chuti cukr případně med, 2 lžíce nastrouhaného perníku, špetku skořice, hřebíček a citronovou kůru.

  • 3

    Makovou omáčku podáváme horkou ke vdolkům nebo místo krému k buchtičkám. Rovněž je výborná na přelití švestkových či kynutých knedlíků.

Komentáře k receptu