Vepřové nudličky s mangoldem
Suroviny
- 50 g Mandle
- 400 g Vepřové maso libové
- 100 g Šunka parmská
- 500 g Mangold
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 3 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej chilli
- 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 31 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 1008.7 mg
- Vláknina 7152.8 mg
- Vitamín A 7152.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.8 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2534.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájíme na nudličky a obalíme je v mouce smíchané se solí a pepřem.
-
2
Ve woku rozpálíme oba oleje, vložíme maso a za stálého míchání 4-5min orestujeme. Vyjmeme a uchováme horké.
-
3
Očištěný mangold omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Šalotky očistíme a rovněž najemno nasekáme. Mangold a cibuli vložíme do pánve po vepřových nudličkách a opékáme 2-3min. Zalijeme vývarem a při nízké teplotě 4-5min podusíme. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a maso.
-
4
Rozdělíme na talíře, posypeme nasucho opraženými nasekanými mandlemi a podáváme.