Vepřové maso na pivu - na český způsob

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 800 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Chléb konzumní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 825 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 166.3 mg
  • Draslík 717.7 mg
  • Vláknina 2960.5 mg
  • Vitamín A 2960.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostky 3 x 3 cm nakrájíme maso.

  • 2

    Rozehřejeme tuk a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené osolené maso a ze všech stran osmahneme 5 minut. Promícháme s paprikou.

  • 3

    Vmícháme kmín a polovinu piva, přiklopíme a 45 minut dusíme.

  • 4

    Přisypeme nastrouhaný chléb, přilijeme zbylé pivo a dusíme doměkka již odklopené.

  • 5

    Nakonec podle chuti přisolíme a opepříme.

Komentáře k receptu