Plněné mangoldové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 100 g Galgan
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 20 ks Mangold
  • 2 ks Citronová tráva
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Olej koriandrový
  • 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 280.3 mg
  • Draslík 1413.8 mg
  • Vláknina 1553.5 mg
  • Vitamín A 1553.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mangoldové listy omyjeme a krátce povaříme ve vodě.

  • 2

    1 stéblo citronové trávy nasekáme najemno. Žemli necháme namáčet ve vodě. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Galfánový kořen oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Vepřové maso smícháme s vymačkanou žemlí, vejci, nasekanou citronovou trávou, česnekem, omáčkou hoi-sin a nastrouhaným zázvorem.

  • 4

    Na mangoldové listy rozdělíme náplň a zavineme je do tvaru kuličky.

  • 5

    Do bambusových košíčků vložíme kousky citronové trávy a galgánového kořene, naskládáme do nich mangoldové kuličky a zakápneme koriandrovým olejem.

  • 6

    Ve woku přivedeme k varu vodu, usadíme do ní košíčky a zakryté vaříme v páře cca 30min.

  • 7

    Horké ihned podáváme.

Komentáře k receptu