Nadívané hříbky se sýrovo salátovou omáčkou
Suroviny
- 40 g Chléb toastový
- 60 g Sýr Fontina
- 120 g Salát hlávkový
- 40 g Sýr Parmezán
- 120 ml Mléko polotučné
- 4 ks Hříbky čerstvé
- 1 ks Máta
- 3 ks Bazalka
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 27.2 mg
- Draslík 986.5 mg
- Vláknina 4643.8 mg
- Vitamín A 4643.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kloboučky hříbků vydlabeme tak, aby stěny zůstaly cca 5mm silné. Dužinu rozmixujeme společně s chlebovou střídkou, strouhaným parmazánem, 1/4 stroužku česneku, snítkou petrželky a máty, lžící oleje, solí a pepřem. Hmotou naplníme hříbky, vložíme je do zapékací misky vyložené pečicím papírem a pečeme cca 8min v troubě předehřáté na 200C.
-
2
Na omáčku omyjeme salát a listy nadrobno nakrájíme. Vložíme do hrnce, přidáme 3 lžíce oleje, stroužek česneku a špetku oregana. Zakryjeme a cca 3min podusíme. Poté odstavíme, přilijeme mléko, přidáme bazalku a rozmixujeme. Vrátíme zpět do hrnce, zahustíme moukou a na mírném ohni prohřejeme. Přidáme sýr fontina nakrájený na kostičky a za stálého míchání sýr necháme rozpustit.
-
3
Omáčku rozlijeme do misek, doplníme pečenými hříbky a ihned podáváme.