Řecký kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 750 g Jehněčí krkovice
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 151.4 mg
  • Draslík 694.9 mg
  • Vláknina 2926 mg
  • Vitamín A 2926 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme marinádu.

  • 2

    Ve velké nekovové misce smícháme jogurt, česnek, cibuli, olej, citrónovou šťávu, mátu, pepř a sůl.

  • 3

    Přidáme nakrájené maso na kostičky a promícháme, aby se v marinádě obalilo. Zakryjeme mísu a 4 hodiny necháme uležet v lednici.

  • 4

    Rozpálíme gril, napícháme maso na 8 kovových jehel.

  • 5

    12 minut kebab grilujeme z obou stran. Jehly dvakrát obrátíme.

  • 6

    Maso musí být dobře propečené.

  • 7

    Kebab ozdobíme čerstvou mátou a podáváme s dílkem citrónu.

Komentáře k receptu