Řecký kebab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 36 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 151.4 mg
- Draslík 694.9 mg
- Vláknina 2926 mg
- Vitamín A 2926 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme marinádu.
-
2
Ve velké nekovové misce smícháme jogurt, česnek, cibuli, olej, citrónovou šťávu, mátu, pepř a sůl.
-
3
Přidáme nakrájené maso na kostičky a promícháme, aby se v marinádě obalilo. Zakryjeme mísu a 4 hodiny necháme uležet v lednici.
-
4
Rozpálíme gril, napícháme maso na 8 kovových jehel.
-
5
12 minut kebab grilujeme z obou stran. Jehly dvakrát obrátíme.
-
6
Maso musí být dobře propečené.
-
7
Kebab ozdobíme čerstvou mátou a podáváme s dílkem citrónu.