Vepřový bůček na mateřídoušce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 63 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 81.7 mg
- Draslík 267.7 mg
- Vláknina 52.5 mg
- Vitamín A 52.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Osolíme a opečeme na sádle po všech stranách.
-
2
Maso shrneme na polovinu kastrolu a přisypeme na druhou polovinu najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek,zpěníme, přisypeme špetku sušené nebo čerstvé nakrájené mateřídoušky a zamícháme.
-
3
Podlijeme vodou a přiklopené dusíme doměkka.
-
4
K příloze je výborný bramborový knedlík s dušeným zelím.