Špagety s paprikou, rajčaty a gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 500 g Rajčata
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1119 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 51.1 mg
  • Draslík 677.2 mg
  • Vláknina 9846.2 mg
  • Vitamín A 9846.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme podle návodu na obalu v dobře osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Rajčata - čerstvá nakrojíme do křížku, vykrojíme okolí stopky, spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Na velké pánvi na rozpáleném olivovém oleji osmažíme najemno nakrájené stroužky česneku a papriky - asi 5 minut. Osolíme a přidáme nakrájená rajčata.Okořeníme špetkou oregana a mletým chilli. Omáčku 8-10 minut povaříme a necháme zhoustnout za občasného míchání. Podle chuti ji přisolíme.

  • 4

    Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Okapané špagety dáme do nahřáté mísy, smícháme je z rozdrobenou gorgonzolou, přidáme omáčku z rajčat a papriky. Promícháme, ozdobíme jarní cibulkou. Vše posypeme parmezánem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu