Špagety s paprikou, rajčaty a gorgonzolou
Suroviny
- 80 g Sýr Parmezán
- 400 g Špagety, Makarony
- 500 g Rajčata
- 150 g Sýr Gorgonzola
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibulka jarní
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 špetka Oregano sušené
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový jedlý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1119 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 51.1 mg
- Draslík 677.2 mg
- Vláknina 9846.2 mg
- Vitamín A 9846.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v dobře osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
Rajčata - čerstvá nakrojíme do křížku, vykrojíme okolí stopky, spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky.
-
3
Na velké pánvi na rozpáleném olivovém oleji osmažíme najemno nakrájené stroužky česneku a papriky - asi 5 minut. Osolíme a přidáme nakrájená rajčata.Okořeníme špetkou oregana a mletým chilli. Omáčku 8-10 minut povaříme a necháme zhoustnout za občasného míchání. Podle chuti ji přisolíme.
-
4
Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Okapané špagety dáme do nahřáté mísy, smícháme je z rozdrobenou gorgonzolou, přidáme omáčku z rajčat a papriky. Promícháme, ozdobíme jarní cibulkou. Vše posypeme parmezánem a můžeme podávat.