Skopový guláš se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 750 g Skopová plec
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Kapusta hlávková
  • 1 hrst Fazolové lusky zelené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 724.9 mg
  • Vláknina 8790.8 mg
  • Vitamín A 8790.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na drobno rozkrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni pokrájenou kořenovou zeleninu i cibuli.

  • 2

    Očištěné a omyté maso rozkrájíme na kostky, přidáme k zelenině, osmahneme, osolíme a dusíme. Zpočátku dusíme ve vlastní šťávě, později mírně podléváme vývarem z kostí.

  • 3

    Rozsekaný česnek, nakrájenou kapustu, fazolky a oloupané, omyté a na malé kostky rozkrájené brambory přidáme k poloměkkému masu.

  • 4

    Podlijeme ještě trochou vývaru z kostí, dle potřeby přisolíme a dusíme, až zelenina a brambory změknou.

Komentáře k receptu