Skopový guláš se zeleninou
Suroviny
- 300 g Brambory
- 750 g Skopová plec
- 100 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 0.25 ks Kapusta hlávková
- 1 hrst Fazolové lusky zelené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Zelenina kořenová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 55 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 724.9 mg
- Vláknina 8790.8 mg
- Vitamín A 8790.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na drobno rozkrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni pokrájenou kořenovou zeleninu i cibuli.
-
2
Očištěné a omyté maso rozkrájíme na kostky, přidáme k zelenině, osmahneme, osolíme a dusíme. Zpočátku dusíme ve vlastní šťávě, později mírně podléváme vývarem z kostí.
-
3
Rozsekaný česnek, nakrájenou kapustu, fazolky a oloupané, omyté a na malé kostky rozkrájené brambory přidáme k poloměkkému masu.
-
4
Podlijeme ještě trochou vývaru z kostí, dle potřeby přisolíme a dusíme, až zelenina a brambory změknou.