Šťovíková polévka
Suroviny
- 400 g Šťovík
- 100 g Palmová srdíčka - sterilovaná
- 500 ml Vývar zeleninový
- 250 ml Mléko kokosové
- 1 hrst Datle sušené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Sezam - semena
- 3 polévková lžíce Sójová pasta Miso
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1321 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 812.8 mg
- Vláknina 8769.3 mg
- Vitamín A 8769.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šťovík opláchneme a nasekáme nahrubo. Palmová srdíčka scedíme, nakrájíme je nadrobno. Datle nakrájíme rovněž nadrobno.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a šťovík, datle a palmová srdíčka krátce orestujeme. Poté zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a hřebíčkem. Vmícháme sójovou pastu a zvolna cca 10min provaříme. Přidáme kokosové mléko a za stálého míchání vaříme ještě 1-2min.
-
3
Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi. Polévku rozdělíme do misek, posypeme sezamem a ihned podáváme.