Šťovíková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Šťovík
  • 100 g Palmová srdíčka - sterilovaná
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 250 ml Mléko kokosové
  • 1 hrst Datle sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • 3 polévková lžíce Sójová pasta Miso
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1321 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 812.8 mg
  • Vláknina 8769.3 mg
  • Vitamín A 8769.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šťovík opláchneme a nasekáme nahrubo. Palmová srdíčka scedíme, nakrájíme je nadrobno. Datle nakrájíme rovněž nadrobno.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a šťovík, datle a palmová srdíčka krátce orestujeme. Poté zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a hřebíčkem. Vmícháme sójovou pastu a zvolna cca 10min provaříme. Přidáme kokosové mléko a za stálého míchání vaříme ještě 1-2min.

  • 3

    Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi. Polévku rozdělíme do misek, posypeme sezamem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu