Krabí kari
Suroviny
- 1.5 kávová lžička Kari koření
- 3 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Cibulka jarní
- 4 ks Krab
- 1 ks Limetka kafrová
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Cukr palmový
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 12 g
- Sodík 711 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 88.5 mg
- Draslík 1024.9 mg
- Vláknina 838 mg
- Vitamín A 838 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kraby omyjeme pod tekoucí vodou a odlomíme klepeta a hlavy. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nasekáme na lupínky. Chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a podusíme na něm česnek, šalotku a chilli papričky. Poté přidáme kraby i s klepety a hlavami a posypeme kari kořením a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Zahříváme a po 2minutách přilijeme sójovou a rybí omáčku, rýžové víno a limetovou šťávu. Kůru z kafirové limety oloupeme, nasekáme najemno a společně s palmovým cukrem přimícháme do woku. Dusíme cca 6min, poté ihned podáváme dozdobené lístky koriandru.