Pikantní kuřecí stehna

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 100 g Pastinák
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Fenykl obecný
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Hořčice v prášku
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 1042.1 mg
  • Vláknina 25977.2 mg
  • Vitamín A 25977.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a kůži křížem nařízneme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Fenykl očistíme, omyjeme a nakrájíme rovněž na plátky. Jednu fenyklovou nať si odložíme stranou. Hráškové lusky omyjeme a konce odkrojíme. Oloupaný pastinák nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do masa vetřeme sůl, pepř, mletou papriku a práškovou hořčici. Na rozpáleném oleji stehna po obou stranách opečeme.

  • 3

    Do woku dáme trochu vody, připravenou zeleninu dáme do bambusového košíčku, navrch položíme stehna, usadíme do woku a v páře vaříme 15-20min.

  • 4

    Kuřecí maso podáváme se zeleninou, dozdobené snítkami zbylé fenyklové natě.

Komentáře k receptu