Bylinková roláda s restovanými čili papričkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 40 g Olivy černé
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 279 mg
  • Draslík 87.6 mg
  • Vláknina 1181.2 mg
  • Vitamín A 1181.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Potřený papír na pečení dáme do chlebíčkové formy.

  • 2

    Rozpustíme v hrnci máslo, vmícháme mouku a přidáme mléko. Přivedeme k varu za stálého míchání a když směs zhoustne, tak minutu povaříme.

  • 3

    Odstavíme hrnec a do směsi přidáme žloutky, koření, pepř a sůl. Rozšleháme a nalijeme hmotu do formy.

  • 4

    Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů, dokud nezezlátne a nevyskočí.Poté roládu vyklopíme, odstraníme pečící papír a necháme vychladnout.

  • 5

    Sýr ricotta rozšleháme a rozdělíme na roládu, posypeme nasucho restovanými čili papričkami, bazalkou a olivami.

  • 6

    Roládu svineme a podáváme.

Komentáře k receptu