Penne se sardelkami
Suroviny
- 300 g Těstoviny Penne
- 250 g Cuketa
- 400 g Paprikové lusky čerstvé
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 8 ks Sardelové řezy
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 12 g
- Sodík 4055 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 76.5 mg
- Draslík 959.1 mg
- Vláknina 4358.8 mg
- Vitamín A 4358.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Penne uvaříme dle návodu. Mezitím nakrájíme cuketu na kostky, papriky na nudličky a cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej a za častého míchání na něm orestujeme cibuli a česnek. Poté přidáme papriky a cukety. Osolíme a opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 5 minut.
-
3
Do směsi vmícháme sardelové filety a kapary. Přidáme penne, dle chuti osolíme, opepříme a podáváme.