Falešný zabíjačkový guláš
Suroviny
- 250 g Játra kuřecí
- 500 g Vepřové maso tučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Koření zabíjačkové
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Jíška instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 42 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 229 mg
- Draslík 125 mg
- Vláknina 717.8 mg
- Vitamín A 717.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme a na sádle dozlatova osmahneme. Přidáme nakrájené maso na kostky a podlijeme vodou.
-
2
30 minut vaříme, přidáme nakrájená kuřecí játra, lžičku papriky a zabíjačkové koření.
-
3
Osolíme, opepříme a povaříme 20 minut.
-
4
Tmavou jíškou zahustíme a podáváme.