Hovězí s máslovou dýní
Suroviny
- 900 g dýně máslová
- 75 ml Víno červené
- 375 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Paprika sladká mletá
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Celer - nať
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Rajčata
- 2 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí zadní vařené
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 4 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 91.3 mg
- Vláknina 2745.6 mg
- Vitamín A 2745.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso podusíme doměkka den předem.
-
2
Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celerovou nať také nakrájíme na jemno. Rajče spaříme v horké vodě, oloupeme, kůži vyhodíme a rajče nakrájíme na kousky. Vše smícháme s rajčatovým protlakem a smažíme na oleji. Osolíme a opepříme podle chuti.
-
3
Přidáme dýni a hovězí maso nakrájené na kostičky. Přidáme papriku, tymián, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme.
-
4
Hovězí vývar osolíme, opepříme a smícháme ho s kukuřičným škrobem. Spolu s vínem to přidáme k masu. Osolíme a opepříme podle chuti. Dusíme 30 minut.
-
5
Podáváme například s rýží či chlebem.