Myslivecká roláda
Suroviny
- 250 g Vepřová kýta
- 500 g Hovězí maso zadní
- 50 g Anglická slanina
- 50 g Sádlo škvařené
- 100 ml Víno bílé
- 200 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 10 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Jalovec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 45 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 668.5 mg
- Vláknina 10620.5 mg
- Vitamín A 10620.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na hrubo, očištěnou zeleninu nakrájíme a kusy.
-
2
Plát vepřového i hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.
-
3
Poté hovězí potřeme hořčicí, na něj položíme plátek vepřového masa a poklademe plátky anglické slaniny.
-
4
Takto připravené maso svineme tak, aby slanina byla uvnitř závitku, převážeme nití a na rozpáleném sádle orestujeme ze všech stran.
-
6
Opečené maso i s výpekem přeložíme do pekáče, přidáme cibuli, zeleninu a koření. Lehce podlijeme částí vody a vína a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Průběžně podléváme zbylou vodou a vínem. Výpekem přeléváme maso.
-
8
Měkké maso vyjmeme a zbavíme nitě. Z vypečené šťávy odstraníme celé koření, vše ostatní rozmixujeme, případně ještě dochutíme.
-
9
Maso šikmo nakrájíme a servírujeme přelité omáčkou.