Bo Kho - vietnamské hovězí
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 400 g rajčata v konzervě
- 400 ml Voda pitná
- 1.5 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Citronová tráva
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 2 ks Badyán
- 6 ks Mrkev kořen
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Zázvor mletý
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 12 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 1170.5 mg
- Vláknina 18315.8 mg
- Vitamín A 18315.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme asi na 2cm velké kostky. Česnek nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na jemno.
-
2
Citronovou trávu omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké kusy.
-
3
V míse smícháme maso, citronovou trávu, rybí omáčku, česnek, zázvor, koření pěti vůní, cukr a bobkový list. Necháme marinovat aspoň 2 hodiny.
-
4
Mezitím si oloupeme mrkve a nakrájíme je 1 cm tlustá kolečka.
-
5
Olej rozpálíme v pánvi a přidáme hovězí maso bez marinády. Smažíme je tak 2-3 minuty z každé strany. Poté maso dáme stranou. (Pokud se maso nevejde všechno najednou do pánve, můžeme smažit po částech.)
-
6
Na výpeku z masa smažíme cibuli asi 5 minut. Poté přidáme rajčata a dusíme 15 minut. Přidáme maso, badyán a sůl. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a dusíme aspoň hodinu.
-
7
Poté přidáme mrkve a ještě 30 minut vaříme.
-
8
Můžeme podávat.