Bo Kho - vietnamské hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 122 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 400 g rajčata v konzervě
  • 400 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citronová tráva
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Badyán
  • 6 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 1170.5 mg
  • Vláknina 18315.8 mg
  • Vitamín A 18315.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme asi na 2cm velké kostky. Česnek nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na jemno.

  • 2

    Citronovou trávu omyjeme a nakrájíme na 1 cm velké kusy.

  • 3

    V míse smícháme maso, citronovou trávu, rybí omáčku, česnek, zázvor, koření pěti vůní, cukr a bobkový list. Necháme marinovat aspoň 2 hodiny.

  • 4

    Mezitím si oloupeme mrkve a nakrájíme je 1 cm tlustá kolečka.

  • 5

    Olej rozpálíme v pánvi a přidáme hovězí maso bez marinády. Smažíme je tak 2-3 minuty z každé strany. Poté maso dáme stranou. (Pokud se maso nevejde všechno najednou do pánve, můžeme smažit po částech.)

  • 6

    Na výpeku z masa smažíme cibuli asi 5 minut. Poté přidáme rajčata a dusíme 15 minut. Přidáme maso, badyán a sůl. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a dusíme aspoň hodinu.

  • 7

    Poté přidáme mrkve a ještě 30 minut vaříme.

  • 8

    Můžeme podávat.

Komentáře k receptu