Pomalu pečené masové koule v omáčce
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 150 ml BBQ omáčka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Šalotka
- 3 ks Mango
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 7 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 853.6 mg
- Vláknina 6505 mg
- Vitamín A 6505 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme masové koule: Česnek utřeme, šalotku nakrájíme na jemno. Smícháme je s masem, strouhankou, solí, pepřem, chilli kořením, kmínem a pořádně promícháme. Ze směsi připravíme malé masové kuličky o průměru asi 2 cm. Smažíme je dozlatova na olivovém oleji. Nemusí být úplně propečené, stačí je rychle osmahnout, aby zhnědly a udržely si šťávu uvnitř.
-
2
Manga oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Spolu s BBQ omáčkou, cukrem a octem je rozmixujeme dohladka.
-
3
Polovinu omáčky nalijeme do pekáče a naskládáme na ni masové kuličky. Přelijeme zbylou omáčkou a pečeme je 2,5 hodiny na 120 °C.
-
4
Podáváme.