Pomalu pečené masové koule v omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 150 ml BBQ omáčka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Šalotka
  • 3 ks Mango
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 853.6 mg
  • Vláknina 6505 mg
  • Vitamín A 6505 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme masové koule: Česnek utřeme, šalotku nakrájíme na jemno. Smícháme je s masem, strouhankou, solí, pepřem, chilli kořením, kmínem a pořádně promícháme. Ze směsi připravíme malé masové kuličky o průměru asi 2 cm. Smažíme je dozlatova na olivovém oleji. Nemusí být úplně propečené, stačí je rychle osmahnout, aby zhnědly a udržely si šťávu uvnitř.

  • 2

    Manga oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Spolu s BBQ omáčkou, cukrem a octem je rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Polovinu omáčky nalijeme do pekáče a naskládáme na ni masové kuličky. Přelijeme zbylou omáčkou a pečeme je 2,5 hodiny na 120 °C.

  • 4

    Podáváme.

Komentáře k receptu