Bramborová haruľa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 31.6 mg
  • Draslík 527.6 mg
  • Vláknina 8061.5 mg
  • Vitamín A 8061.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Plech vymažeme sádlem.

  • 3

    Na pánvi na sádle zpěníme cibuli se slaninou a necháme zchladnout.

  • 4

    Oloupané brambory nastrouháme, v míse promícháme s moukou, solí, česnekem, majoránkou a zchladlou cibulovou směsí. Dobře vymícháme a rozetřeme na vymazaný plech.

  • 5

    Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Rozkrájíme na kostky a podáváme.

Komentáře k receptu