Jelítková polévka
Suroviny
- 40 g Cibule
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Olej rostlinný
- 50 g Ječné kroupy
- 750 ml Voda pitná
- 500 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 ks Jelítka domácí žemlová
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 36 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 68.1 mg
- Vláknina 2996.1 mg
- Vitamín A 2996.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibili nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme.
-
2
Vyprané kroupy přes noc namočíme do vody, druhý den osolíme, uvaříme doměkka a scedíme.
-
3
Cibuli zpěníme v hrnci na oleji, zaprášíme moukou a připravíme světlejší jíšku. Hotovou jíšku rozšeháme s trochou vody, přidáme masu z jelítek, osolíme, opepříme, vmícháme česnek, rozdrcenou majoránku a vmícháme zbytek vody.
-
4
Polévku alespoň patnáct minut vaříme za častého míchání. Před závěrem varu vmícháme kroupy, zahřejeme a podáváme.