Srdcový guláš
Suroviny
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Hovězí srdce
- 1 špetka Vegeta
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 12 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 310 mg
- Draslík 845.4 mg
- Vláknina 1349.5 mg
- Vitamín A 1349.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté hovězí srdce rozkrojíme, blanky a žilky odstraníme, maso znovu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
-
2
V kastrolu na oleji (nebo na sádle) osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené srdce, zaprášíme moukou a zprudka opečeme. Vmícháme rajčatový protlak, rozetřený česnek, osolíme a okořeníme kmínem. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa asi 80 minut.
-
3
Nakonec guláš dochutíme špetkou vegety.