Speciální gnocchi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 12 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 78.3 mg
- Draslík 826.3 mg
- Vláknina 13354.5 mg
- Vitamín A 13354.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na 2 cm velké kostky. Smícháme je s olivovým olejem, oreganem, chilli a solí a pečeme na pečícím papíru v troubě na 200 °C asi 30 minut.
-
2
Mezitím vyšleháme vejce se solí. Postupně zašleháváme mouku, dokud to jde. Vypracujeme těsto. Poté přidáme rozmixované pečené brambory.
-
3
Směs rozdělíme na šest částí. Každou část vyválíme na 1 cm tlustou placku a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm. Vidličkou jim vytvoříme tvar gnocchi.
-
4
Vodu s trochou soli přivedeme k varu a gnocchi v ní asi 5 minut vaříme – po částech, ne všechny najednou, aby se neslepily.
-
5
Podáváme posypané parmazánem.