Cuketové lečo
Suroviny
- 100 g Cibule
- 200 g Cuketa
- 70 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 150 g Rajčata
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Paprika červená
- 200 ml Voda pitná
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Provensálské koření
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 špetka Grilovací koření
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 10 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 777.5 mg
- Vláknina 9007.1 mg
- Vitamín A 9007.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibulku. Přidáme omytou, nadrobno nakrájenou cuketu a krátce osmahneme.
-
2
Smícháme rajčatový protlak s 100 ml vody a směsí podlijeme cuketu. Potom přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou červenou papriku a omytá, na kousky nakrájená rajčata. Vše chvíli dusíme a vmícháme nasekaný česnek.
-
3
Podléváme směsí chilli koření, koření, grilovacího koření, provensálského koření a vody (100 ml). Mírně přisolíme a dusíme do změknutí zeleniny.
-
4
Nakonec přisypeme nastrouhaný sýr a ihned podáváme.