Babiččina hrachovka
Suroviny
- 250 g Hrách loupaný
- 150 g Vepřová uzená plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Kapusta hlávková
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 7 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 569.4 mg
- Vláknina 13531.2 mg
- Vitamín A 13531.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 152 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočený hrách uvaříme do poloměkka.
-
2
Očištěnou a omytou kapustu nadrobno nakrájíme, brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na nudličky a přidáme s bramborami a mrkví do hrnce k vařenému hrachu. Podle chuti osolíme, okořeníme a vše vaříme doměkka.
-
3
Z polévky vyjmeme bobkový list a přidáme asi lžíci sádla, pokud bylo maso libové.
-
4
Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.