Cizrnová chana masala

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 800 g Cizrna konzervovaná
  • 200 g Hnědá rýže
  • 400 g rajčata v konzervě
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 6 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 428.1 mg
  • Vláknina 14944.9 mg
  • Vitamín A 14944.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu.

  • 2

    Na olivovém oleji opečeme v hrnci najemno nakrájenou cibuli se špetkou soli. Opékáme ji na velmi mírném plameni aspoň 10 minut.

  • 3

    Poté přidáme zázvor, nasekanou chilli papričku a koření a ještě 2 minuty opékáme.

  • 4

    Zalijeme vodou a přidáme slitou cizrnu, rajčata a špetku soli. Snížíme na co nejnižší teplotu a dusíme 20 minut.

  • 5

    Přidáme špenát a ještě 5 minut povaříme.

  • 6

    Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 7

    Podáváme s hnědou rýží a jogurtem, do kterého jsme zamíchali čerstvý koriandr.

Komentáře k receptu