Květákový popkorn
Suroviny
- 7 g Kajenský pepř
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 1 kávová lžička Česnek sušený
- 1 kávová lžička Cibule sušená
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 2 ks Květák
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Droždí lahůdkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 5 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1521.4 mg
- Vláknina 20407.5 mg
- Vitamín A 20407.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 241.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák nakrájíme na malinkaté růžičky. Pořádně ho promícháme s olivovým olejem, poté s lahůdkovým droždím smíchaným s veškerým kořením.
-
2
Růžičky naskládáme na plech a pečeme 15 minut na 200 °C.