Kuřecí kousky v medové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Víno jablečné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 620.6 mg
  • Vláknina 1066.1 mg
  • Vitamín A 1066.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře naporcujeme na menší kousky.

  • 2

    Připravíme marinádu z medu, sójové omáčky, vína, oleje, soli, zázvoru, skořice, nasekané cibule a prolisovaného česneku. Všechny suroviny v misce dobře promícháme.

  • 3

    Kousky kuřete vložíme do připravené marinády a necháme v chladu uležet za občasného obracení masa nejméně 24h.

  • 4

    Maso i s marinádou vložíme do pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu