Pořádné kuřecí kari
Suroviny
- 500 g Jogurt bílý
- 500 g Kuřecí prsa
- 400 g Rýže Basmati
- 160 ml Mléko kokosové
- 680 ml Passata (drcená rajčata)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 4 ks Cibule
- 2 ks Paprika červená
- 8 ks Placka naan
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Česneková pasta
- 6 polévková lžíce tandoori masala koření
- 2 polévková lžíce zázvorová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 9 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 48.4 mg
- Draslík 498.7 mg
- Vláknina 6129.2 mg
- Vitamín A 6129.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě cibule nakrájíme na proužky, dvě na jemno.
-
2
Papriku nakrájíme na velké kusy.
-
3
Do velké mísy dáme 3 lžíce tandoori masala koření, po lžíci zázvorové a česnekové pasty, tři čtvrtiny jogurtu a sůl. Vmícháme proužky cibule, papriku a kuřecí maso nakrájené na kousky. Necháme přes noc marinovat v lednici.
-
4
Cibule nakrájené na jemno opékáme na oleji do měkka. Poté vmícháme zbylé tandoori masala koření, zázvorovou i česnekovou pastu, nasekaný koriandr a chilli koření. Po minutě přidáme 100 ml vody a passatu. Povaříme 15 minut a poté přidáme kokosové mléko a zbylý jogurt. Vše promixujeme dohladka.
-
5
Do zapékací misky dáme směs kuřecího masa se zeleninou a pečeme 20 minut na 220 °C. Poté zalijeme rajčatovou omáčkou.
-
6
Tuto kuřecí směs podáváme s rýží a chleby naan.