Indické rybí koláčky
Suroviny
- 600 g Brambory
- 5 g Máslo čerstvé
- 7 g Pepř černý mletý
- 100 g Losos - filety
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 11 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 151.7 mg
- Draslík 1601.5 mg
- Vláknina 18784.5 mg
- Vitamín A 18784.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokud jsou velké, nakrájíme je na čtvrtky. Uvaříme je. Na posledních 5 minut k nim přidáme lososa, abychom ho taky uvařili.
-
2
Mezitím opražíme kmínová semínka na pánvi - stačí jen pár sekund. Odstavíme. Pak k nim přidáme brambory, posekané jarní cibulky, chilli papričku nasekanou na jemno a koriandr, sůl a pepř.
-
3
Do studené směsi přidáme vejce a obraného lososa bez kostí.
-
4
Z této směsi vytvarujeme čtyři placky, které obalíme v mouce a osmažíme je dozlatova na směsi z másla a oleje.