Kotlety s rajčatovo-bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 125 ml Víno červené
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 696.7 mg
  • Vláknina 2034.5 mg
  • Vitamín A 2034.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách kotlety bez kosti. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.

  • 2

    Ve stejné pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Vmícháme provensálské koření, rajčata a přilijeme víno. Omáčku přivedeme k varu a krátce povaříme. Nakonec osolíme, opepříme a osladíme.

  • 3

    Kotlety včetně šťávy přidáme k omáčce a pod pokličkou zvolna dovaříme doměkka. Během vaření kotlety jednou obrátíme. Podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu