Kotlety s rajčatovo-bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 600 g Vepřové kotlety
- 125 ml Víno červené
- 30 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 24 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 696.7 mg
- Vláknina 2034.5 mg
- Vitamín A 2034.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách kotlety bez kosti. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
-
2
Ve stejné pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Vmícháme provensálské koření, rajčata a přilijeme víno. Omáčku přivedeme k varu a krátce povaříme. Nakonec osolíme, opepříme a osladíme.
-
3
Kotlety včetně šťávy přidáme k omáčce a pod pokličkou zvolna dovaříme doměkka. Během vaření kotlety jednou obrátíme. Podáváme s omáčkou.