Kančí bok pečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 51 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1173 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 1.5 mg
- Vláknina 147.5 mg
- Vitamín A 147.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí maso očistíme, opláchneme, osolíme, opepříme a posypeme je kořením.
-
2
Připravené maso vložíme do pekáče, přidáme tuk, podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou pečeme dozlatova. Maso během pečení obracíme a tučnější části propichujeme, aby se tuk lépe vypékal.
-
3
Upečené maso vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Ke konci varu šťávu přisolíme a nakonec ji procedíme.