Prdelačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 42 g
- Sodík 817 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 90.5 mg
- Draslík 146.3 mg
- Vláknina 5129.3 mg
- Vitamín A 5129.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc namočíme kroupy do 500 ml vody, ráno je uvaříme do poloměkka.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme a drobně posekáme, jelítka, použijeme kroupová, vytlačíme ze střívek na talíř.
-
3
Na sádle zpěníme cibuli, přimícháme česnek, jelítkovou hmotu, chvilku za stálého míchání smažíme, přidáme uvařené kroupy i se zbylým vývarem, zalijeme vodou, rozdrobený bujón a na středním plameni vaříme. Během vaření mícháme, aby se kroupy nepřichytily dna.
-
4
Na závěr do polévky přidáme sůl, pepř a majoránku.